E-mail: Password: Ny bruger

HISTORIE

I slutningen af 1856 kunne århusianerne i deres lokale Stiftstidende læse, at byens seks bryggerier nu fik konkurrence fra et syvende, som var opkaldt efter den romerske korn- og frugtbarheds-gudinde "Ceres".


Bryggeriet blev placeret uden for byen - "uden for Aarhus Vesterport", som det hed dengang, og her, hvor Viborgvej og Silkeborgvej mødes, har det ligget lige siden.

 

Det nye bryggeri blev grundlagt af en købmand og brændevinshandler, M.C. Lottrup, samt to apotekere, N.S. Aagaard og Knud Redelien. Efter et års forløb blev M.C. Lottrup eneindehaver, da de to apotekere trak sig ud af det fælles konsortium.

 

Ti år efter grundlæggelsen af "Ceres" udstyrede M.C. Lottrup bryggeriet med en hovedbygning, hvor han blandt andet indrettede sin private bolig - et stateligt hjem, hvor Århus' førende personer flere gange ugentligt "souperede" med den driftige købmand og hans frue. M.C. Lottrup var frem til sin død i 1870 ubestridt byens fremmeste mand.

 

Den næste "konge" på bryggeriet blev Lottrups svigersøn L. Christian Meulengracht - der i de følgende knap 30 år fortsatte i sin forgængers fodspor. Han var internationalt orienteret og havde forståelse for, at udvikling krævede investeringer. Følgeligt gennemførte han den ene udvidelse efter den anden, og Ceres blev et top-moderne bryggeri - kendt for sit øls gode kvalitet - og med ry langt uden for byens grænser.

To år før århundredskiftet endte den første æra på Ceres, og en ny begyndte: Meulengracht solgte "Ceres" til det nystiftede Østjyske Bryggerier A/S,             

  SIDE2

cereslogo ceresprodukter royalbeerlogo